top of page

Met deze tips krijgen jullie een betoverende trouwvideo!

Aangezien de trouwdag de beste dag van je leven gaat worden wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo goed mogelijk te blijven herinneren. Daarom hebben in samenwerking met Zankyou een aantal tips voor jullie opgesteld, zodat jullie de beste trouwvideo ooit zullen krijgen!

  • Bruiloften worden minder traditioneel

  • Kiezen jullie er toch voor om thuis aan te kleden

  • The first look

  • De geloftes

  • Zorg voor een leuk einde van de ceremonie

  • Denk ook aan avondbeelden

  • De openingsdans

Bruiloften worden minder traditioneel

Eerlijk gezegd zijn wij er wel blij mee dat bruiloften niet meer zo traditioneel zijn. Het haalt het statische weg en jullie kunnen de dag zo nog meer invullen naar jullie persoonlijke voorkeur. Op veel trouwlocaties heb je de mogelijkheid om je om te kleden. Daarnaast zijn er steeds meer bruidsparen die niet alleen de huwelijksnacht, maar ook de nacht hiervoor op de trouwlocatie blijven slapen. Natuurlijk wel gescheiden! Zo kun je rustig wakker worden tutten met vrienden of familie. Het scheelt een hoop tijd en stress. En je maakt optimaal gebruik van je locatie (wat ook mooi meegenomen is, aangezien je er toch flink voor betaald). Een ander financieel meevallertje is dat jullie dan toch al op de locatie zijn, dus trouwvervoer zullen jullie niet nodig hebben. Door om te kleden op locatie krijgen wij super mooie shots. Want zo'n balzaal heb je thuis natuurlijk niet. En zo kunnen wij onze creativiteit helemaal los laten gaan!

Kiezen jullie er toch voor om thuis aan te kleden?

Als jullie ervoor kiezen om thuis aan te kleden, zorg er dan voor dat alles opgeruimd is. Wij kunnen maar wat goed begrijpen dat het een stressvolle ochtend is met alle chaos van dien, maar dit moet natuurlijk zo min mogelijk op de film naar voren komen. Kies de best geschikte ruimte uit om je op te tutten en aan te kleden. Hoewel de slaapkamer misschien voor de hand liggend is, is dit niet altijd de beste keuze vanwege het licht. Kies bijvoorbeeld voor de woonkamer, zet hier een spiegel neer, hang je trouwjurk op en voilà you’ve got yourself a dressing room!

The first look

Ach the first look… Dit is misschien wel het meest romantische moment van de dag. Vroeger was het traditie dat de bruid van het ouderlijk huis van de trap kwam en dat jullie elkaar dan voor het eerst zouden zien. Een ander alternatief was dat de man aanbelt en jullie elkaar bij de voordeur zien. Voor het beeld zijn deze opties drie keer niets! Er zijn namelijk vaak familie of vrienden die het ook willen zien en daarom staat de hele ruimte dan volgepropt. Ook de voordeur is niet zo’n goede optie; het licht is ongelijk verdeeld en laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou écht een mooie deur? Gelukkig kwamen de Amerikanen met een slim idee! Zij hebben bedacht om een echt speciaal moment te creëren op een mooie plek waar jullie elkaar voor het eerst zien. Dit kan in de achtertuin zijn, maar ook op een mooi veldje of op een de (fotoshoot)locatie. Als jullie elkaar voor het eerst zien op de (trouw)locatie dan is dat pas helemaal het einde! Op die manier is alles is in lijn met hoe de rest van de film eruit ziet. Hoe zo’n first look gaat verlopen kan natuurlijk op talloze manieren. Denk aan blinddoeken of de bruidegom die met de rug naar de bruid staat. Jullie kunnen ook allebei net de hoek om komen lopen en zo naar elkaar toe lopen. Zo bouw je nog een soort spanning op en kunnen jullie niet wachten om elkaar in de armen te nemen!

De geloftes

Wij houden ervan om onze films zo persoonlijk mogelijk te maken. Niet alleen met beelden, maar ook met woorden. Als jullie de geloftes uitspreken tijdens de ceremonie worden wij daar heel blij van. Het zijn prachtige woorden die een liefdevol deken geven aan de trouwvideo. Als jullie deze niet uit willen spreken als iedereen erbij zit kunnen jullie ze ook in een aparte ruimte aan elkaar voorlezen. Vraag anders aan je videograaf of je ze apart kan voorlezen aan hem of haar, zodat ze toch in de video verwerkt kunnen worden. Als je het niet fijn vindt om je stem terug te horen dan kunnen speeches of stukken van de ambtenaar uiteraard ook verwerkt worden in de film.

Zorg voor een leuk einde van de ceremonie

Een leuk idee is om jullie gasten een haagje te laten vormen waar jullie vervolgens onderdoor lopen. Als de ceremonie buiten of op een trouwlocatie plaatsvindt, kan dit gewoon door het gangpad. Als je bijvoorbeeld in de kerk trouwt is het leuker om de gasten eerst de kerk te laten verlaten, zodat zij jullie buiten de kerk op kunnen wachten. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor bellenblaas. Dit klinkt echter leuker dan dat het is. Iedereen is druk bezig met zijn of haar bellenblaas, waardoor er nauwelijks meer aandacht is voor jullie. Daarnaast hebben zij hun handen vol dus kunnen ze nauwelijks klappen of joelen. Het beste idee vinden wij C O N F E T T I! Op beeld zorgt dit voor één groot feest en dat is immers ook wat jullie bruiloft is. Confetti poppers werken het beste, maar aangezien dit slecht is voor het milieu wordt het op sommige trouwlocaties verboden. Een alternatief is biologisch afbreekbare confetti (rozenblaadjes) of confetti kanonnen. Uit die laatste komen grote slierten en deze heb je binnen 2 minuten weer bij elkaar geraapt!

Denk ook aan avondbeelden

Ook wanneer de avond valt kunnen er nog prachtige beelden geschoten worden. Het is daarom belangrijk om hier ook wat tijd voor in te plannen al zijn het maar 10 minuten! Als de zon onder gaat ontstaat ‘the golden hour’. Hier komt een oranje zon tevoorschijn die zorgt voor magisch effect op het beeld, maar ook hierna kunnen nog toffe beelden gemaakt worden. Hang bijvoorbeeld overal lampjes op. Heb je nog kerstverlichting op zolder? Neem deze dan absoluut mee als decoratie voor je trouwfeest! Hang ze aan het plafond of slinger ze door de zaal. Dit zorgt voor zo’n romantisch en warm beeld!

De openingsdans

Ach de openingsdans… Nog zo’n romantisch moment en fantastisch voor het beeld! Of jullie nou top stijldansers zijn of zo stijf als een hark: het maakt niet uit. Het is prachtig voor het beeld als je een grote groep mensen ziet en jullie romantisch in het midden staan. Schuifelen is al voldoende, en wil je man echt echt echt niet. Haal hem dan op zijn minst over om 30 seconde aan jou zij te staan.

Met deze tips is jullie bruiloft er helemaal klaar voor en wordt de trouwfilm een magische herinnering aan jullie bruiloft!

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page