Waarom een winterbruiloft fantastisch is

January 3, 2018

Trouwen in de winter. Het zal misschien niet het eerste zijn wat in je opkomt als je begint met het plannen van je bruiloft. Wij hebben hier eigenlijk ook nooit over nagedacht totdat we afgelopen december 3 bruiloften hebben mogen bijwonen. Sinds dien zijn we helemaal verkocht, WAUW!

*Alle beelden in deze blog zijn gemaakt door ons. 

 

Weer

Het weer speelt bij bruiloften altijd een grote rol. Bij bruiloften die in de zomer plaatst vinden is iedereen; familie, bruidspaar, vrienden continu bezig met het weer. Wordt het lekker weer, gaat het niet regenen? Kan de ceremonie buiten plaatsvinden of moet hij naar binnen verplaatst worden? Moeten er panty's uit de kast getrokken worden of blijven de benen bloot? Buienalarm wordt om het half uur gecheckt en er wordt 's ochtends nog een schietgebedje gedaan voor een lekker zonnetje. Met z'n alle hopen we op goed weer (en terecht). Maar wat als het ineens heel de dag regent, dan zullen veel mensen klagen. Ergens voelt het misschien een beetje als een teleurstelling. 

 

Plan je je bruiloft in de winter dan heb je geen stress over het weer, het kan namelijk alleen maar meevallen. Koud is het toch en dat weten jij en je gasten van te voren. Je kunt je hier dus goed op voorbereiden. 

 

 

Als bruid is het belangrijk dat je denkt aan iets lekker warms voor over je jurk. Ziet er ook nog eens super tof uit voor op film/foto. Eigenlijk kun je bijna alles combineren met een trouwjurk. Een mooie bontjas, colbertje, leren jasje, stola, sjaal of doek. 

 

 

Sfeer
Trouwen in de winter brengt heel veel charmes en sfeer met zich mee. Dat komt vooral doordat alles versierd is in kerstsfeer. Locaties zijn gedecoreerd met kerstbomen, kransen, vreugdevuurtjes en lampjes. Zelf kun je qua decoratie ook alle kanten op. Denk aan glühwein, warme chocolademelk, haardvuur met dekentjes, vuurkorven en marshmallows. En de grootste plus is dat er kans is op SNEEUW! 

 

Lampjes en kerstbomen die op de achtergrond staan zorgen voor een mooie zoals ze dat noemen 'bokeh'. Als lampjes onscherp in beeld worden gebracht worden het ronde bolletjes. Trouw je nou niet in de winter maar vind je bokeh ook zo tof. Zorg er dan voor dat je een aantal lichtslingers, lampjes  of lichtgevende lampionnen ophangt. In de stills hieronder zie je de bokeh die wordt gecreëerd door de kerstboom (de oranje/gele bolletjes).